Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ




Υλικά

3 κιλά κατσίκι γάλακτος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ½  κιλά πατάτες

Για τις πατάτες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας πιπέρι
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
χυμό από 3 λεμόνια
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το στραγγίζουμε το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε στο ταψί της γάστρας.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο το αλάτι, το πιπέρι τη ρίγανη και το σκόρδο.
Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κρέας και βάζουμε μέσα κομματάκια του σκόρδου μαζί με το μείγμα των μπαχαρικών.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά της σλαλτσας για τις πατάτες.  Καθαρίζουμε, κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τις ανακατεύουμε καλά.
Τις βάζουμε στην γάστρα γύρω από το κρέας και ρίχνουμε το από πάνω το μείγμα και από τα δύο μπολ.
Κουνάμε λίγο το ταψί της γάστρας για να πάνε τα υλικά παντού, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με το καπάκι του.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½  ώρα περίπου.
Στη μια ώρα ψησίματος γυρίζουμε το κρέας και ανακατεύουμε ελαφρά τις πατάτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου