Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΤΙΦΑΔΟ




Υλικά

2 κοκκινόψαρα 1,5 κιλό περίπου, χωρίς κεφάλια
1 ½  κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
3 φύλλα δάφνης
12 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοκκινόψαρο και τον κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν μία-δύο βράσεις και μετά χύνουμε το νερό και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια (κοκκάρια) και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια (κοκκάρια), ρίχνουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και βάζουμε πάνω τα κομμάτια του κοκκινόψαρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου