Υλικά
1 λαγό
½ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρασί μπρούσκο
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι θυμάρι
1 σελινόριζα, κομμένη σε
κύβους
½ ματσάκι μαϊντανό
1 καρότο
1 κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδο
10 κόκκους πιπεριού
2 ξυλάκια κανέλας
1 μπαχάρι
3 γαρίφαλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 φέτες λεμονιού
Λίγο δυόσμο φρέσκο η ξερό
Λίγο βασιλικό φρέσκο η ξερό
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε το λαγό, τον κόβετε
σε μερίδες και τον στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι, το ξύδι, το
κρασί, τη δάφνη, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη σελινόριζα, το καρότο
ολόκληρο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα σκόρδα, το μπαχάρι, το πιπέρι, την κανέλα,
τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι, τις φέτες λεμονιού
και τις ντομάτες τριμμένες.
Τα ανακατεύετε, προσθέτετε
τις μερίδες του λαγού, σκεπάζετε τη λεκάνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια
μέρα να μαριναριστεί.
Στραγγίζετε καλά το λαγό.
Βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε τα κομμάτια για
λίγο. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μαρινάτα. Τα ανακατεύετε, σκεπάζετε
τη κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 2 ώρες, χωρίς να την ξεσκεπάσετε.
Τοποθετείτε τις μερίδες σε
πιατέλα, σουρώνετε τη σάλτσα και τη βάζετε πάλι στη κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει
δυό βράσεις για να δέσει και περιχύνετε τις μερίδες
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου