Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1200 γραμμάρια κίτρινη
κολοκύθα, στο τρίφτη
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα,
κοπανισμένα
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό,
η φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι σταφίδα, (προαιρετικά)
βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί
το τριμμένο κολοκύθι με τη ζάχαρη, τα πιέζω ελαφρά με το χέρι και τα αφήνω για μίση
ώρα να βγάλει τα υγρά του και στη συνέχεια το στραγγίζω ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα
γαρίφαλα, τη κανέλα, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μέλι, και τη
σταφίδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί η ένα
παραλληλόγραμμο πυρέξ και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
Αδειάζουμε τη γέμιση, τη
στρώνουμε με μια σπάτουλα, γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί προς
τα μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη πίτα από το
φούρνο αφού έχει ροδίσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου