Υλικά
½
κιλό ζυμαρικά βίδες
½
κιλό ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
(αρακά,
πιπεριά, καλαμπόκι, καρότο)
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10
φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
200
γραμμάρια γκούντα, τριμμένο
2
φλιτζάνια μαγιονέζα
2
φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
2
κουτ. σούπας μουστάρδα
1
κουτ. σούπας κέτσαπ
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ξύδι, το
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε
μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για
να παραμείνει ζωηρό το χρώμα τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στην
μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα σουρώνουμε,
τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε
στη σαλατιέρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το ζαμπόν, το τυρί και τη σάλτσα
γιαουρτιού με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά την σαλάτα. Την σκεπάζουμε με
μια πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο πριν την σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου