Υλικά
2
μελιτζάνες τσακώνικες, σε φέτες
2
κολοκυθάκια, σε φέτες
4-5
ντοματάκια Σαντορίνης, κομμένα στη μέση
2
κρεμμύδια, σε ροδέλες
1
πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
1
πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
2-3
καυτερές πιπεριές
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
150
γραμμάρια ανθότυρο η ξινομυζήθρα
Για
τη σάλτσα
3
κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανικά τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το
αλάτι, τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα λαχανικά σε μια στρώση
σε 1-2 λαμαρίνες του φούρνου αφού τις έχουμε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα. Ψήνουμε
στο γκριλ για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα,
ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Σε
ένα σέηκερ κτυπάμε τα υλικά της σάλτσας. Βάζουμε τα λαχανικά μόλις τα βγάλουμε
από το φούρνο σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα
Τα
σερβίρουμε αφού κρυώσουν και ρίχνουμε από πάνω θρυμματισμένο ανθότυρο και αν
θέλουμε και θρυμματισμένα κρίθινα παξιμάδια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου