Υλικά
½
κιλό κοκκινόψαρο η μπακαλιάρο κατεψυγμένο
2
καρότα
2
κρεμμύδια
1
κολοκυθάκι
2
πατάτες
1
ντομάτα
3
κλωναράκια σέλινο
2
φύλλα δάφνης
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό
από 1 ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια τα σκεπάζουμε
με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι, το ελαιόλαδο τα
φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τρυπάμε
με ένα πιρούνι τα λαχανικά και το ψάρι για να δούμε εάν έχουνε μαλακώσει.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το ψάρι και τα λαχανικά.
Σουρώνουμε το ζουμί και το ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά. Καθαρίζουμε
το ψάρι και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Με
το ειδικό εργαλείο πολτοποιούμε τα υλικά τη σούπας η τα περνάμε στο μύλο του
πουρέ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και
βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε
και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τραγανά κρουτόν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου