Υλικά
για την ζύμη
200 γραμ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμ. βούτυρο παγωμένο
2 αυγά
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα
για την κρέμα
½ κιλό ανθότυρο, τριμμένο
100 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. γάλα
4 αυγά μόνο τους κρόκους
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
(προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα
υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια
ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ψηλή ταρτιέρα η ένα ταψάκι (25-26 εκ. διάμετρο)
και στρώνουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε την ζύμη της τάρτας στο φούρνο στους 180
βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε
να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το
γάλα, ενώ σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα
λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην
κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει
η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο με το
ανθότυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και περιχύνουμε τη κρέμα στην
ζύμη της τάρτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από
το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τη
κρέμα της τάρτας με το ανθότυρο με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου