Υλικά
180 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
130 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
3 μήλα
χυμό μισού λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, τριμμένη
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα
κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και κομμένα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα
ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τους
κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το
τυρί κρέμα και το κονιάκ. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να
πάρουμε έναν απαλό πηκτό χυλό.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών
και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά
και προσθέτουμε τα μήλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ
και προσθέτουμε και τη λευκή σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου