Υλικά
1 ½ κιλό κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, σε
φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
3 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι
ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κοτόπουλο με αλάτι και
πιπέρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το
τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να
πιούν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο,
σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το
μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να δένει η
σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη
σάλτσα μανιταριών από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου