Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

KEIK ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ




Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 ½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
60 γραμμάρια βούτυρο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και  τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε στο κάδο το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σιγά-σιγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τις ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα η με τη μύτη ενός μαχαιριού αν έχει ψηθεί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου