Υλικά
1
1/2 κιλό αρνί, σε κομμάτια
4-5
φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
2
αυγά
χυμό
από 2-3 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και πλένουμε το αρνί και το κόβουμε σε 4-5 δύο κομμάτια.
Σε
μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το αρνί να βράσει για περίπου
90 λεπτά και το ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Όταν
βράσει, το βγάζουμε σε πιατέλα, σουρώνουμε το ζουμί που έμεινε στη κατσαρόλα και
το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται, και
όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσέχουμε να μη χυλώσει.
Όταν
το ρύζι είναι έτοιμο, κτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά καλά με το σύρμα και ρίχνουμε
το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα στο μπολ
με το αυγολέμονο συνεχίζοντας το κτύπημα.
Αποσύρουμε
το φαγητό μας από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και
ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε
στα πιάτα τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και το κρέας μέσα στη σούπα
ή σε μια πιατέλα ξεχωριστά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου