Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για το σερβίρισμα
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
4 φέτες τυρί τσένταρ
2 ντομάτες σε λεπτές φέτες
4 φύλλα μαρούλι
8 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 αγγουράκια τουρσί σε
φετάκια
κέτσαπ
μουστάρδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το
κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη
πάπρικα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπιφτέκια διαμέτρου
όσο και τα ψωμάκια μας και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου η στη τοστιέρα.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, το ψήνουμε στο φούρνο η στη τοστιέρα ώσπου να
ροδίσουν ελαφρά, τα αλείφουμε με κέτσαπ και μουστάρδα, και προσθέτουμε το
μπιφτέκι, τη ντομάτα, το μαρούλι, το τυρί, 2 φέτες μπέικον ψημένες και
κομμένες, 2-3 φέτες κρεμμύδι και 2-3 φετάκια αγγουράκι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου