Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ




Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου
1 ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι η σε φέτες
1 ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι η σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
χυμό από 2 λεμόνια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις ελιές με άφθονο κρύο νερό για να ξαρμυρίσουν.
Σε ένα σέηκερ κτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Απλώνουμε και τις ελιές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά και μέχρι το κοτόπουλο έχει ψηθεί εσωτερικά και έχει ροδίσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τη σάλτσα από πάνω και τις ελιές από δίπλα και συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου