Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ



Υλικά

3 κονσέρβες τόνο σε νερό
3 πατάτες
1 κρεμμύδι, λιωμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 αυγό
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
1 αυγό
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας γάλα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ η της λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε το τόνο και το διαλύουμε με τα δάκτυλα μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πουρέ πατάτας, το τόνο, το αυγό, το κρεμμύδι, το μαϊντανό,  πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό η μακρόστενο.
Κτυπάμε το αυγό με το γάλα και περνάμε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα του αυγού και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί  και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου