Υλικά
για
τη ζύμη
200
γραμ. αλεύρι
100
γραμ. βούτυρο
25
γραμ. νερό
1
κρόκο αυγού
½
κουτ. γλυκού αλάτι
για
τη γέμιση
250
γραμ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
4
κουτ. σούπας βούτυρο
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2
φλιτζάνια γάλα
1
½ κουτ. σούπας αλεύρι
1
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένη
1
αυγό
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
Πλάθουμε
την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για
τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια
φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24-26 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο
ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Σε
ένα τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά,
Προσθέτουμε
τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να
μαλακώσουν.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα με δύο κουταλιές βούτυρο διαλύουμε το αλεύρι, προσθέτουμε
το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια πηκτή κρέμα.
Την
αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό,
μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και τα τυριά στη φόρμα τάρτας και το
απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδίσει στην επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου