Υλικά
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
sauce (Γούστερ σως)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
3- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
χοντρό αλάτι ή αφράλα (θαλασσινό
αλάτι)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κτυπάμε μαζί το
λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα, Worcestershire, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι,
το ξύδι, το σκόρδο, και το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίχνουμε τη σάλτσα
μαρινάδας από πάνω, τις σκεπάζουμε με μια νάιλον μεμβράνη και τις βάζουμε στο
ψυγείο για 4-5 ώρες η μια νύκτα.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα η
ψησταριά γκαζιού, σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένες με ένα καπάκι για 3-4 λεπτά από
κάθε πλευρά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε
μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα και την αφήνουμε να σιγοβράσει
για 15 λεπτά περίπου. Όταν αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις σερβίρουμε ρίχνουμε
από πάνω τη σάλτσα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου