Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά

2 κιλά πατάτες 
½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι  σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο η φρέσκο κρεμμυδάκι
1-2 κουτ. σούπας κάπαρη (ξαρμυρισμένη)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι   
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Αν θέλουμε τις χρησιμοποιούμε στη σαλάτα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου η μέχρι να μαλακώσουν. Τις δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν τρυπιούνται. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ η στο μούλτι το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, το σχοινόπρασο, τη κάπαρη με το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να μας δώσει ένα πράσινο πολτό.
Περιχύνουμε με τη πράσινη σάλτσα τις πατάτες και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις σερβίρουμε ζεστές η σε θερμοκρασία δωματίου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου