Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΑΝΑΝΑ



Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1 κονσέρβα φέτες ανανά με το χυμό τους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ φλιτζάνι κονιάκ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις διατηρούμε ζεστές.
Στο ίδιο τηγάνι με το λάδι που έμεινε σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, επαναφέρουμε τις μπριζόλες και τις σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε  1 ½ φλιτζάνι από το χυμό του ανανά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα η στα πιάτα βάζουμε 4-6 φέτες ανανά στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από τις δύο πλευρές και μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Προσέχουμε να μην μας διαλυθούν.
Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με τη σάλτσα από πάνω και από μια φέτα ανανά από δίπλα. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου