Υλικά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 καρότα
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα),
ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 κουτ. σούπας ταχίνι
1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
κύμινο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο
ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να
μαραθούν και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη
γραβιέρα, το ελαιόλαδο, το αυγό, το κύμινο, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι και τη
φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μας δώσουν
μια εύπλαστη ζύμη. Αν το μείγμα μας δεν είναι σφικτό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά
ακόμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας για μία ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια λαχανικών
και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πριν το έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε
τα λαχανικά με βρασμένα όσπρια (ρεβίθια η φασόλια με φακές).
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου