Υλικά
4
μπανάνες
1/2
φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο η φράουλα
1
κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. σούπας βούτυρο
3
κουτ. σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
3
κουτ. της σούπας σταφίδες ξανθές
κανέλλα
¼ κιλού παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
Εκτέλεση
Σε
ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα, το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό μέχρι
το μέλι να διαλυθεί και να γίνουν όλα ένα μείγμα. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε
ζεστό νερό.
Κόβουμε
τις μπανάνες σε ροδέλες η κατά μήκος στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε
τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε
ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Στη
συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας στο τηγάνι με το βούτυρο και τα
ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν,
γυρίζοντας συχνά.
Σερβίρουμε
βάζοντας πάνω από τις μπανάνες δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και
περιχύνουμε με το σιρόπι του βερίκοκου η της φράουλας. Πασπαλίζουμε με τα
καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταφίδες και την κανέλλα και τις σερβίρουμε ζεστές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου