Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ



Υλικά

4 μπανάνες
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο η φράουλα
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 κουτ. της σούπας σταφίδες ξανθές
κανέλλα
¼  κιλού παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα, το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό μέχρι το μέλι να διαλυθεί και να γίνουν όλα ένα μείγμα. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες η κατά μήκος στη μέση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας στο τηγάνι με το βούτυρο και τα ψήνουμε  για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας συχνά.
Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από τις μπανάνες δύο μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και περιχύνουμε με το σιρόπι του βερίκοκου η της φράουλας. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταφίδες και την κανέλλα και τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου