Υλικά
2 στήθη γαλοπούλας ανοιγμένα
στα δύο
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
8 λεπτές φέτες ζαμπόν
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα,
τριμμένη
1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
κανέλλα, μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κουτάκι μπύρα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
σκόνη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο
ελαιόλαδο βάζουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρά
μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη τριμμένη
κεφαλογραβιέρα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα ανοιγμένα στήθη
γαλοπούλας, αφού τα έχουμε κτυπήσει λίγο, και στρώνουμε πάνω τους τις φέτες
ζαμπόν.
Βάζουμε επάνω στις φέτες
ζαμπόν τη γέμιση από το τηγάνι και τη πασπαλίζουμε με κανέλα, μπαχάρι, αλάτι
και πιπέρι.
Με προσοχή τυλίγουμε τα στήθη
γαλοπούλας σε ρολό, τα δένουμε σφικτά με σπάγκο και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο
σκεύος. Σε ένα σέηκερ κτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα περιχύνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένο με
αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι να
βγάλουν τα υγρά τους και τα ψήνουμε για αλλά 30-35 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα, τα
βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, βγάζουμε το σπάγκο
και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Συνοδεύουμε με ρύζι η τηγανητές
πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου