Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ




Υλικά (για 4 άτομα)

για τις κρέπες
150 γραμ. γάλα
225 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼  κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι

για τη γέμιση
½ κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
2 κρεμμύδια, στο τρίφτη
250 γραμ. ανθότυρο η τυρί κρέμα
1 αυγό, κτυπημένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
250 γραμ. γάλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σε ένα τηγάνι (18-20 εκ. διάμετρο) σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνουμε το χυλό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Όταν ροδίσει ελαφρά η κρέπα την γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε μέχρι να εξαντληθεί ο χυλός.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το ανθότυρο, το αυγό, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος δίπλα-δίπλα και με το άνοιγμα προς τα κάτω.  
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί, προσθέτουμε αλάτι καο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το γάλα και το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Περιχύνουμε με αυτό τις κρέπες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου