Υλικά
1
πακέτο κανελόνια
¾ κιλού κιμά
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι άσπρο κρασί
1
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτα
3
αυγά
½
φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
1
φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
κανέλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν,
προσθέτουμε το κιμά, τον σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε
λίγο νερό, το χυμό ντομάτας, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και
τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμος αφήνουμε να κρυώσει
και ρίχνουμε μέσα στον κιμά τα αυγά, τα ανακατεύουμε να διαλυθούν και στη
συνέχεια προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σε
μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κανελόνια, ακριβώς όπως κάνουμε
και με τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε άφθονο νερό για να
κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.
Γεμίζουμε
με ένα κουταλάκι τα κανελόνια με το κιμά, χωρίς όμως να τα παραγεμίσουμε γιατί
η γέμιση θα φουσκώσει και θα βγει έξω από τα κανελόνια.
Βάζουμε
τα κανελόνια σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με γάλα η χυμό ντομάτας μέχρι να
τα καλυφθούν.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Τα
σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου