Υλικά
250
γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
½
λίτρο νερό
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
για
τη σάλτσα
½
φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
½
φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1
κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
1
κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο
½
φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κουτ, σούπας ξύδι βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στο
μπλέντερ κτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μαϊντανό, το βασιλικό, το θυμάρι, το
δεντρολίβανο, τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν κρέμα.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3
λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν αρχίσει
να χρυσίζει ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε επίσης. Όταν αρχίσει να γίνεται
διάφανο, ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να
βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το ρύζι να πιει το νερό του.
Όταν
είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά.
Στη
συνέχεια το περιχύνουμε με τη σάλτσα μυρωδικών και το πασπαλίζουμε με τριμμένη
γραβιέρα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου