Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ



Υλικά

3 φέτες ξιφία   
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
5 πατάτες, κομμένες σε φέτες
6 καρότα, κομμένα σε φέτες
χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. σούπας κρέμα  μπαλσάμικου
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρασί, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, τη κρέμα  μπαλσάμικου, το ελαιόλαδο και τη πάπρικα.               
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα σκόρδα, τις πατάτες, τα καρότα και μετά πάνω βάζουμε τις φέτες του ξιφία και τις αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ψάρι με το μείγμα της σάλτσας του μπολ.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο κρασί.  Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, κουνάμε το σκεύος για να πάει παντού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Ελέγχουμε αν το ψάρι και τα λαχανικά έχουν ψηθεί.
Σερβίρουμε τις φέτες του ξιφία με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου