Υλικά
200
γραμμάρια σπανάκι
3-
4 φύλλα μαρούλι
10
φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
150
γραμμάρια φράουλες, στα τέσσερα
2
αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια
½
φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα σε φέτες
2-3
κουτ. σούπας σπόρους κολοκυθιού
για
τη σάλτσα γιαουρτιού
1
φλιτζάνι γιαούρτι
½
φλιτζάνι μαγιονέζα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας ξύδι
1
κουτ. σούπας ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και πλένουμε τα λαχανικά και τις φράουλες και τα κόβουμε σε κομμάτια
Σε
ένα σέηκερ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα κτυπάμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
Σε
ένα αντοκολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε
σε μια σαλατιέρα τα κομμένα λαχανικά, το μπέικον και τις φράουλες, ρίχνουμε από
πάνω τα αμύγδαλα, και τους σπόρους κολοκυθιού και τα πειχύνουμε με τη σάλτσα
γιαουρτιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου