Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ



Υλικά

για την καραμέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
½  φλιτζάνι νερό

για την κρέμα
2 αυγά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 ½ φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να κοκκινίσει. Την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει και στη συνέχεια τη μοιράζουμε σε φορμάκια.
Σ ένα μπολ διαλύουμε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και τα κτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια που τα έχουμε τοποθετήσει  ένα ταψί με χλιαρό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου