Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ




Υλικά

4 φέτες φρέσκο τόνο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κάπαρη ξαρμυρισμένη
1 κουτ. σούπας ξύδι
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, σε φέτες
1 φλιτζάνι ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φέτες τόνου τις στραγγίζουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, τη κάπαρη, τις ελιές, τα φύλλα δάφνης, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε τις φέτες του τόνου σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν αρχίσει να ξεραίνεται η επιφάνεια του ψαριού, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου