Yλικά
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½
κιλό κιμά χοιρινό
15 μέτρια κολοκυθάκια
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1
φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
½
ματσάκι μαιντανό
½
φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
¾
φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό
από 3 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Για
τη σάλτσα
2
αυγά
χυμό
από 1½ λεμόνι
2
κουτ. σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Πλένουμε
τα κολοκυθάκια και βγάζουμε την ψίχα τους με το ειδικό εργαλείο. Περνάμε
στο τρίφτη τη ψίχα από τα κολοκύθια που αδειάσαμε.
Σε
ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, μέρος της ψίχας του
κολοκυθιού, το χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι,
πιπέρι και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε
τα γεμιστά κολοκυθάκια σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω 3-4 φλιτζάνια νερό, ½
φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό από 2
λεμόνια και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ώστε
να μην ανεβαίνουν προς τα πάνω κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε
μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε
εάν χρειάζονται άλλο νερό για να μπορέσουν να ψηθούν.
Αφού
βράσουν τα αυγοκόβουμε με το γνωστό τρόπο ή τα περιχύνουμε με μια παχύρευστη
κρέμα.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα κτυπάμε τα αυγά, διαλύουμε το κορν φλάουερ, τα βάζουμε στη
φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τον ζωμό από τα κολοκυθάκια και
ανακατεύουμε μέχρι να δέσει κρέμα. Όταν η κρέμα πήξει την ρίχνουμε στην
κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια και την κουνάμε να πάει παντού η όταν σερβίρουμε
στα πιάτα την περιχύνουμε πάνω από τα γεμιστά κολοκυθάκια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου