Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ




Υλικά

2 ½ φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
2 ακτινίδια, σε φέτες κομμένες στη μέση
1 ροδάκινο, κομμένο σε κυβάκια
1 μπανάνα, σε φέτες
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη κρέμα
1 ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα η ανθότυρο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
κανέλα

Για το γαρνίρισμα
10-12 κεράσια
½ φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα τυριού και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε τη κρέμα για μια ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα ακτινίδια, τις φράουλες, το ροδάκινο και τη μπανάνα, τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τους χυμούς τους.
Όταν είναι σερβίρουμε μοιράζουμε τα φρούτα σε μπολάκια, προσθέτουμε από πάνω κρέμα τυριού, γαρνίρουμε με τα κεράσια και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου