Υλικά
½
κιλό μακαρόνια Νο 6
½
- ¾ κιλού χταπόδι
2
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας, πελτέ ντομάτας
½
φλιτζάνι ξηρό κρασί
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μπαχάρι
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
και καθαρίζουμε το χταπόδι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγο το χταπόδι και
πετάμε το πρώτο νερό. Το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει
και το βράζουμε για 10-15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά
κομμάτια.
Σε
μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το χταπόδι, το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και το
σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, το μαϊντανό,
μπαχάρι, κανέλα, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι
και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Βράζουμε
τα μακαρόνια αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα
ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χταπόδι.
Ανακατεύουμε
καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου