Υλικά
250
γραμμάρια ανθότυρο
150
γραμμάρια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
100
γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
2
αυγά κτυπημένα
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
άσπρο
καλαμποκέλαιο
για το τηγάνισμα
για
το πανάρισμα
1
φλιτζάνι αλεύρι
2
αυγά κτυπημένα με 2 κουταλιές γάλα
1-2
φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ αναμιγνύουμε το ανθότυρο, τη κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, τα αυγά,
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και όσο αλεύρι χρειάζεται για να πάρουμε ένα εύπλαστο
μείγμα.
Αφήνουμε
το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά το ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια,
τα οποία περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα κτυπημένα αυγά με το γάλα και
τέλος από τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε
σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε
τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τις
σερβίρουμε ζεστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου