Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ




Υλικά

Για την ζύμη
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           

Για την κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρη       
100 γραμμάρια  βούτυρο
150 γραμμάρια αμύγδαλα, τριμμένα
30 γραμμάρια αλεύρι           
3 αυγά           
το ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
¾ κιλού φράουλες
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε από πάνω όσπρια –βάζουμε βάρος για να την εμποδίσουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 25 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Κτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και το βούτυρο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα και την ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Όταν κρυώσει, βάζουμε τις φράουλες τη μια κοντά στην άλλη με τη μύτη προς τα πάνω.
Σε μια μικρή κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλας μαζί με το χυμό που άφησαν οι φράουλες και μόλις δέσει λίγο, περιχύνουμε τις φράουλες.
Βάζουμε την τάρτα φράουλας στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου