Υλικά
1
κιλό μύδια καθαρισμένα
καλαμποκέλαιο
για το τηγάνισμα
Για
το κουρκούτι
1
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1
½ φλιτζάνι αλεύρι
1
½ φλιτζάνι μπύρα
2
αυγά
1
κουτ. σούπας κάρυ
1
κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κουρκούτι και τα ανακατεύουμε
καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος παχύρευστος χυλός.
Ρίχνουμε
τα μύδια στο κουρκούτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε
μεγάλο τηγάνι και σε καυτό καλαμποκέλαιο τηγανίζουμε τα μύδια για 2-3 λεπτά και μόλις
ροδίσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας για να φύγει το περιττό λαδί.
Τα
σερβίρουμε σε μια πιατέλα με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και τα συνοδεύουμε
με μαγιονέζα που έχουμε ρίξει μέσα λίγη κέτσαπ, πάπρικα και κάρυ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου