Υλικά
1
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6
κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
1
½ φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
1
φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
ξύσμα
από 1 λεμόνι
1
κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο, τριμμένο
3
αυγά
2
φλιτζάνια γάλα
ελαιόλαδο
κανέλα
Για
το σιρόπι
1
½ φλιτζάνι μέλι
χυμό
από 1 λεμόνι
1
ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το
αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού, το δύοσμο
και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο λάδι και ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα η με
ένα κουταλάκι του καφέ από το μείγμα μας και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε
πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσει το
μείγμα.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού και ένα ξυλάκι
κανέλας και βράζουμε μέχρι να δέσουν.
Σερβίρουμε
τις τηγανίτες ζεστές αφού τις
περιχύσουμε με το σιρόπι και τις πασπαλίσουμε με κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου