½
κιλό σπαγγέτι Νο 6
6-8
αντσούγιες παστές, ψιλοκομμένες
4
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5
ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3
κουτ. σούπας κάπαρη
½
φλιτζάνι ελιές, σε φέτες
2
κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
καυτερό
τσίλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο από τις κονσέρβες τόνου σοτάρουμε το σκόρδο και τις
αντσούγιες. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το τόνο, τις ελιές, τη κάπαρη, αλάτι και
πιπέρι και τσίλι ανάλογα πόσο καυτερή θέλουμε τη σάλτσα μας. Ρίχνουμε μέσα τον
μαϊντανό και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά
της.
Βράζουμε
τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε,
τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την
σάλτσα.
Προσθέτουμε
φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου