Υλικά
2 χταπόδια (1 κιλό περίπου)
3-4 πατάτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε
ροδέλες
1 φλιτζάνι μαϊντανό
ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι η χυμό
λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για
λίγο τα χταπόδια και πετάμε το πρώτο νερό. Κόβουμε το χταπόδια στα δύο. Τα
ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα φύλλα δάφνης και τα
βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε
σε μικρά κομμάτια.
Ενώ μαγειρεύουμε τα χταπόδια,
βράζουμε τις πατάτες σε νερό για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με το πάχος. Μόλις
κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε
τα χταπόδια και τις πατάτες, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ψιλοκομμένο φρέσκο
μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε
με το ελαιόλαδο που το έχουμε κτυπήσει με το ξύδι η το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα σαλάτα ζεστή ή
κρύα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου