Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ




Υλικά

10-12 βερίκοκα ξερά
½  φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας μέλι
κανέλα

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε νερό για λίγη ώρα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα βερίκοκα με τις σταφίδες. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μέλι και τη κανέλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μελώσουν.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολάκια η ποτήρια με πόδι τη μους γιαουρτιού με τηγανιτά βερίκοκα με τις σταφίδες από πάνω και γαρνίρουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού με την σαντιγί για να πάρει και αυτό γεύση βερίκοκου.  

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου