Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ZΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Υλικά

6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 φλιτζάνι γάλα για άλειμμα των μπισκότων
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
2 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
                       
Σε 1 ½  φλιτζάνι από το γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει και μόλις ετοιμάζεται να φουσκώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια και το επαναφέρουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση και αρχίζει να πήζει αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία.
Όταν κρυώσει λίγο τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς και να αρχίσει να πήζει.
Σε ένα τετράγωνο η παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε σε δύο στρώσεις τα μπισκότα και τα  αλείφουμε με ένα πινέλο  βουτώντας το στο γάλα και το κονιάκ .
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια με μία κουτάλα προσεκτικά αδειάζουμε το ζελέ και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε στην παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε το νερό με χυμό της αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου