Υλικά
1
½ φλιτζάνι φακές
2
φύλλα δάφνης
1
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, ψιλοκομμένη
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
για
τη σάλτσα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2
κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με κρύο νερό και μόλις πάρουν μερικές βράσεις
τις σουρώνουμε και χύνουμε το πρώτο νερό. Τις ξεπλένουμε, τις ξαναβάζουμε στη
κατσαρόλα με νερό και τα φύλλα δάφνης, τις βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά και
στη συνέχεια τις σουρώνουμε.
Κτυπάμε
σε ένα σέηκερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα κτυπάμε καλά να ενωθούν.
Βάζουμε
σε μια σαλατιέρα τις φακές, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό,
περιχύνουμε με τη σάλτσα και
ανακατεύουμε καλά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου