Υλικά
6-8 μέτρια κολοκυθάκια
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, στον τρίφτη
½ ματσάκι μαϊντανό,
ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα,
τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες από τα
κολοκυθάκια, τα ξύνουμε ελαφρά, τα πλένουμε και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που
βράζει, ζεματάμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε
κάτω από το νερό βρύσης. Τα στραγγίζουμε και προσεκτικά με ένα κουτάλι η με το
ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια
απλωμένα σε ένα λαδωμένο ταψί, το ένα πλάι στο άλλο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο
σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, την ψίχα από τα κολοκυθάκια -που την
έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι- τις ντομάτες, το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
και λίγο νερό.
Τα βράζουμε μέχρι να πιούν το
νερό και να μισοβράσει το ρύζι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με
τη γέμιση και τα πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 30 35 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να
ροδίσουν τα κολοκυθάκια από πάνω.
Μπορούμε στα παπουτσάκια να
αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με κρέμα μπεσαμέλ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου