Υλικά
1
½ κιλό ψάρι σε φέτες (συναγρίδα, σφυρίδα κα)
2
κρεμμύδια, σε φέτες
4
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
5-6
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
χυμό
από 2 λεμόνια
1
κουτ. σούπας αλεύρι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,
πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις
αλατοπιπερώνουμε τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζουμε με το
αλεύρι και μετά το μαϊντανό και το σκόρδο.
Αραιώνουμε
τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό
του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη σάλτσα
τις φέτες του ψαριού.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Προσέχουμε
κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μην μας ξεραθεί το ψάρι και αν χρειαστεί
προσθέτουμε και λίγο νερό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου