Υλικά
1
φλιτζάνι αλεύρι
1
φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
½
φλιτζάνι βούτυρο
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού αλάτι
1
βανίλια
6
αυγά
1
½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε με το σύρμα η μία κουτάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το
βούτυρο λιωμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το μπέκιν πάουντερ, τη
βανίλια και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθεί και να μας δώσει μια
παχύρευστη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σαν φύλλο πίτας σε ένα ταψί αφού πρώτα το
έχουμε καλύψει με μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά περίπου.
Μόλις
το βγάλουμε από το φούρνο το βάζουμε σε μια πετσέτα, που την έχουμε πασπαλίσει
με ζάχαρη, στο πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε τη μαρμέλαδα σε όλο το φύλλο
εκτός από 2 εκατοστά γύρω-γύρω.
Προσεκτικά
το τυλίγουμε σε ρολό (χωρίς τη πετσέτα) και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή με
μια ώρα για να κρυώσει.
Το
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου