Υλικά
½
κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6
αυγά
1
φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
2
φλιτζάνια ζάχαρη
1
γιαούρτι
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού αλάτι
ξύσμα
από 2 λεμόνια
για
το σιρόπι
4
φλιτζάνια ζάχαρη
2
½ φλιτζάνι νερό
χυμό
από ½ λεμόνι
φλούδα
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Στο
κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε έως ότου
ασπρίσουν καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα. Προσθέτουμε
το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και κτυπάμε ελαφρά, ρίχνουμε το αλεύρι και το
μπέικιν πάουντερ και τα κτυπάμε κι αυτά.
Ρίχνουμε
το μείγμα, σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (28εκ.) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά.
Βάζουμε
όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα
και ανακατεύουμε να λιώσει η
ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το
σιρόπι το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5-8 λεπτά.
Ρίχνουμε
σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου