Υλικά
1
κιλό καρότα, τριμμένα
400
γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα
από 2 πορτοκάλια
200
γραμμάρια καρύδα, τριμμένη
2
βανίλιες
λίγο
κονιάκ
καρύδα
για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε
τα καρότα και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα
τηγάνι μαζί με την ζάχαρη και τα καραμελώνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας
συνέχεια με μια κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και καραμελώσουν.
Τα
μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα
πορτοκαλιού, τη καρύδα και τις βανίλιες και τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού. Αν
το μείγμα κολλάει στα χέρια μας τα βρέχουμε με κονιάκ. Ρολάρουμε τα τρουφάκια
σε ένα πιάτο η τα πασπαλίζουμε με καρύδα και τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο
να σκληρύνουν.
Τοποθετούμε
τα τρουφάκια σε χαρτάκια τρούφας, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου