Υλικά
1
κιλό γαρίδες φρέσκιες καθαρισμένες
2
αυγά (μόνο τα ασπράδια)
2
κουτ. σούπας κορν φλάουερ
1
κουτ. γλυκού αλάτι
½
κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
καλαμποκέλαιο
για το τηγάνισμα
1
φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2
κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2
κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1
σφηνάκι λικέρ κανελάδας η τεντούρας
φρέσκα
κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ κτυπάμε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το
πιπέρι, μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και
ανακατεύουμε και τις να καλύπτουμε καλά από το κουρκούτι.
Σε
ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και
τηγανίζουμε τις γαρίδες, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί ένα χρώμα, από την κάθε
πλευρά. Όταν τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε
ένα τηγάνι ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το λικέρ κανελάδας
και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4-5 λεπτά περίπου,
ανακατεύοντας ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να σιροπιάσει.
Προσθέτουμε
τις γαρίδες ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε τα υλικά όλα μαζί για ένα 1-2
λεπτά και μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε
με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια η σχοινόπρασο και σουσάμι και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου