Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ… ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ!!!


ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ BLUE CHEESE

200 γραμμάρια blue cheese θρυμματισμένο
200 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλάτι
πιπέρι λευκό

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, πριν σερβίρουμε

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

1 φλιτζάνι μαγιονέζα
5 κουτ. σούπας μουστάρδα, καυτερή
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6-7 φέτες ψωμί του τοστ
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί, βάζουμε, το μουλιάζουμε και μετά την στύβουμε πολύ καλά. και την αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε μόνο τα χοντρά κοτσάνια από το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.. Βάζουμε στο μπλέντερ το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλα΄τι και πιπέρι και τα κτυπάμε καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ψωμί, συνεχίζοντας το κτύπημα.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν τα σερβίρουμε

ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
2 λιαστές ντομάτες
5-6 ελιές, χωρίς κουκούτσι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

100 γραμμάρια φιλέτα αντζούγιας
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε πολύ καλά το κουκουνάρι.
Κτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Το βάζουμε στο ψυγείο και το 5-6 ώρες να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλυκού λικέρ μαστίχας

Κτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Βάζουμε το χυμό λεμονιού και το λικέρ και τα ανακατεύουμε.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

10-12 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, στο τρίφτη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας  ξύδι
ρίγανη

Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μια πηκτή σάλτσα.

ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟΥ

2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
4 πιπερίτσες τσίλι κονσέρβας, ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι

Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου