Υλικά
½
πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2
φλιτζάνια γκούντα, τριμμένο
2
φλιτζάνια γραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
6-7 φέτες μπέικον,
ψιλοκομμένο
για
τη μπεσαμέλ
2
κουτ. σούπας βούτυρο
3
κουτ. σούπας αλεύρι
4
φλιτζάνια χλιαρό γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό al dente και το σουρώνουμε.
Σε
κατσαρόλα με το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί,
προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας κάνει σβόλους.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, αποσύρουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυριά και τα
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε
στη κρέμα το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε καλά, το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο
πυρέξ και απλώνουμε από πάνω το μπέικον.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι το φαγητό μας να
αποκτήσει μία ροδοκόκκινη κρούστα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου