Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΨΩΜΙ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ


Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αυγό
3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη το αλάτι και τη μαγιά, τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να γίνει σχεδόν διπλάσια σε όγκο.


Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου τη βουτυρώνουμε και τη πασπαλίζουμε με τη καστανή  ζάχαρη και  κανέλα. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια που να χωράνε μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Καλύπτουμε τη φόρμα με μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και βάζουμε τις φέτες της ζύμης όρθιες στη σειρά.

Αφήνουμε τις φέτες τις ζύμης να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο, τις αλείφουμε με το αυγό κτυπημένο, και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου